Nieuwe afslagstrook voor N44 in Aalter

Op maandag 30 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe afslagstrook op de Knokkeweg (N44) richting Maldegem.

PERSBERICHT
26 november 2015

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER
Nieuwe afslagstrook voor N44 in Aalter

Op maandag 30 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe afslagstrook op de Knokkeweg (N44) richting Maldegem. De nieuwe rechtstreekse afslagstrook zorgt voor een betere doorstroming van en naar het bedrijventerrein ‘Lakeland’ in Aalter. De werken duren 3 weken. De vooropgestelde timing hangt sterk af van het (winter)weer.

Nieuwe afslagstrook: betere ontsluiting
De aannemer werkt op de Knokkeweg (N44) richting Maldegem ter hoogte van de Brugstraat (N499) in Aalter. Er wordt een afslagstrook van 100 meter aangelegd zodat het verkeer rechtstreeks (buiten de verkeerslichten) naar het bedrijventerrein kan rijden. De werken worden in één fase uitgevoerd en starten op maandag 30 november na de ochtendspits ( om 9.00u). De nieuwe afslagstrook moet klaar zijn tegen tweede helft december.

Verkeerssituatie
Het verkeer op de N44 kan langs de werfzone rijden maar moet over één rijstrook vanaf Ter Walle tot voorbij het kruispunt met de Brugstraat. De rechterrijstrook wordt ingenomen. Verkeer richting Maldegem dat van de E40 komt moet rekening houden met vertragingen, zeker tijdens de spitsuren.

Goede afstemming met werken aan complex Aalter
Het Agentschap Wegen en Verkeer kiest er bewust voor om deze werken voor de heraanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter uit te voeren. Deze werken starten in het voorjaar van 2016. Meer info over deze werken vindt u op www.wegenenverkeer.be/aalter.